- Xledger gir struktur i en variert hverdag

Dec 12, 2023

Etter å ha byttet regnskapskontor, samtidig som hun ble introdusert for et nytt regnskapsprogram, Xledger, gikk artist Frida Amundsen fra å grue seg til å gjøre regnskapsarbeid, til å ha dannet en egen interesse for regnskap.

Tekst: VKST AS, Andreas Remme Krokstrand
Foto: Gitte Boge

Alt samlet i Xledger
Valget av regnskapsfører falt på VKST AS. Med seg i bagasjen hadde VKST regnskapsprogrammet Xledger. I en travel og variert hverdag som artist, er det ikke alltid like lett å vie tiden sin til bilagsregistrering og kostnads føring. Samkjøringen mellom Xledger, VKST og en lærevillig artist, har derimot vist seg å være en suksessoppskrift.

- Jeg er utrolig fornøyd med både bytte av regnskapskontor og regnskapsprogram. Så langt har Xledger vist seg å være program som er lett å forstå. Det jeg ikke forstår, hjelper VKST meg med. Helt fra starten av har det det vært tett oppfølging på opplæringen av Xledger, forklarer Amundsen

Hvordan har det vært å lære seg Xledger?

- Det er veldig få som er glade i regnskap. Det er vel derfor folk har regnskapsførere. Hadde det vært for noen år siden, hadde jeg nok følt det var veldig overveldende. Nå som jeg derimot vet hvor mye arbeid man sparer ved å kunne det grunnleggende, har jeg likt godt å jobbe med det. Xledger har blitt en portal, hvor jeg har alt samlet på et sted, fortsetter hun.


Tidsbesparende og enkelt
Med mange konserter og et vidt spekter i hvilke utgifter og kostnader en artist må holde kontroll på, er det ikke til å legge skjul på at det ikke er i regnskapet en artist ønsker å bruke mesteparten av tiden sin. Heldigvis har nettopp Xledger bidratt til å forhindre det.

- Jeg sparer enormt med tid. Med tidligere løsninger har det som regel endt opp med at jeg har måtte sitte i to-tre dager for å samle alle kvitteringer o.l. Det har vært frustrerende. Med Xledger som løsning nå, har jeg en helt annen oversikt. Opplæringen, kombinert med det å bli kjent i løsningen har ført til at jeg forstår hvor de ulike bilagene hører hjemme for eksempel. For noen med en hverdag som jeg har, så er det å ha et system som funker, enormt viktig.

- Alt jeg gjør med regnskapsføreren min nå, ligger allerede i Xledger. For min del har det betydd utrolig mye å lære meg å forstå systemet. Hadde ingen tatt initiativet til den oppfølgingen/opplæringen, hadde jeg ikke fått like mye ut av det. Som igjen hadde ført til at jeg hadde følt det var for komplisert for meg, understreker hun.

- Det viktigste jeg kan si, er at jeg ikke lengre gruer meg til å gjøre regnskap. Det gjorde jeg gjerne før. Det har vært et ork. Nærmest litt grufullt. Nå føler jeg derimot at jeg har kontroll. Takket være Xledger og VKST. Samarbeidet oss mellom, har gjort at selv en så ustrukturert person som meg, har kontroll. Det er helt fantastisk, sier hun avslutningsvis.