Likviditetsstyring og fakturasalg

Oppdatert: 31. mars 2020COVID-19 – koronaviruset -  skaper nå utfordringer for veldig mange, både privatpersoner og ikke minst bedrifter.


Vi i VKST innførte hjemmekontor fra 11.03.2020 og vil opprettholde dette frem til ny informasjon foreligger fra FHI. Blant våre ansatt har vi en som er syk, uten mistanke om korona, men resten er foreløpig frisk og raske. Det vil si at kapasiteten hos oss er fortsatt god. Med bakgrunn i at både barnehager og skoler er stengt, så ber vi om litt tålmodighet til at alle ikke er tilgjengelig hele tiden iløpet av en arbeidsdag. Vi har også i siste månedene fått tre nye medarbeidere i VKST, Elin Steinsdatter Tveit, Elisabeth Bruksjord og Thomas Pettersen.


Som bedriftsledere vil dere nok i tiden fremover støte på mange utfordringer, blant annet vil stram likviditet bli gjeldende for mange.


Vi kommer i dagene fremover til å sende dere eposter med relevant informasjon i forhold til situasjonen vi nå befinner oss i. Dersom dere ikke ønsker å motta disse epostene, ber vi dere gi beskjed om dette på epost til cecilie.remme@vkst.no


Purringsfunksjonalitet i Xledger

I første omgang minner vi om mulighet for automatisk utsendelse av purring i Xledger. Dette er en viktig funksjon for mange bedrifter, om ikke for annet for å gjøre kunde oppmerksom på at det ligger ubetalte faktura. Dette er et viktig ledd i det å følge opp utestående i en tid med unntakssituasjon, som vi er i nå. Vi skal alle være solidarisk i forhold til selskaper som rammes hardere enn andre, men man må også ha god oversikt på sin egen situasjon.

Alle kunder i Xledger har gratis medlemskap hos Kreditorforeningen Midt-Norge. I de fleste selskaper som vi etablerer i Xledger inngår vi denne avtalen, men er du usikker på om dette er gjort for ditt selskap ta kontakt


Fakturasalg i Xledger

I Xledger er det mulighet til å selge faktura til følgende selskap:


  • Aprila Bank ASA

  • LogiqPay AS

  • Svea Finans

  • Spire Finans


For at man skal kunne benytte seg av dette, må man har inngått avtale med leverandørene i forkant av at man ønsker å gjennomføre fakturasalget. Dette gjøres i Xledger under oversikt salgsordre og ved å klikke på knappen fakturasalg.

Fakturasalget gjøres i det man fakturerer. Man får da opp tilbud fra de leverandørene man har tegnet avtale med, og kan velge den leverandøren med gunstigs tilbud direkte i Xledger. I tillegg til disse tjenestene kan Svea Finans også tilbud kredittlån og faktoring. Dersom det er de sistnevnte tjenestene dere ønsker å benytte dere av, så må dette håndteres via oss i VKST, da Svea har bedt om det.

Har man spørsmål vedrørende dette ta gjerne kontakt med din ansvarlige regnskapskonsulent, så skal vi forsøke å bistå på best mulig måte. 

Se forøvrig hjelpfunksjonen i Xledger, søkeord: Fakturasalg.

Budsjetter og likviditetsbudsjett/prognoser

Det kan også være en god tid å få litt oversikt på hvordan fremtiden ser ut i form av et budsjett som man igjen kan bruke for å lage likviditetsbudsjett og prognoser. Dersom dere trenger bistand vedrørende dette eller har noen spørsmål, så er det bare til å ta kontakt med din regnskapskonsulent. Vi har flinke folk hos oss som kjapt kan gi deg noen gode råd og vink på veien. 


12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle