- VKST er mer som en partner enn regnskapsfører

Jan 12, 2024

Etter å ha byttet regnskapskontor, samtidig som hun ble introdusert for et nytt regnskapsprogram, gikk artist Frida Amundsen fra å grue seg til å gjøre regnskapsarbeid, til å ha dannet en egen interesse for regnskap. Med lite initiativ fra tidligere regnskapskontor og et komplisert regnskapsprogram, var det lite som klaffet. Dermed bestemte artisten seg for å gjøre endringer.


Tekst: VKST AS, Andreas Remme Krokstrand
Foto: Vidar Herre

Får oppfølgingen jeg trenger 
Valget av regnskapsfører falt på VKST AS. Med seg i bagasjen hadde VKST regnskapsprogrammet Xledger. I en travel og variert hverdag som artist, er det ikke alltid like lett å vie tiden sin til bilagsregistrering og kostnads føring. Samkjøringen mellom Xledger, VKST og en lærevillig artist, har derimot vist seg å være en suksessoppskrift. 
  
- Jeg er utrolig fornøyd med valget av regnskapskontor og regnskapsprogram. Så langt har Xledger vist seg å være program som er lett å forstå. Det jeg ikke forstår, hjelper VKST meg med. Helt fra starten av har det det vært tett oppfølging, forklarer Amundsen 
  
Hvordan har samarbeidet med VKST hjulpet hverdagen din? 
  
- Det har, som sagt, vært mye tettere oppfølging, enn hva jeg er vant med. Jeg får raskt svar på tingene jeg lurer på. Tidligere har jeg kunnet lure på noe, fått et svar, deretter stoppet det opp etter det.  
  
- Med gjengen i VKST føler jeg virkelig at jeg stille spørsmål, samtidig som jeg får oppfølging etterpå. Det er veldig viktig for meg. Jeg er en sånn fase at jeg ønsker å utforske ulike ting innenfor min bransje. Det er mange muligheter. Både nettbutikk med «merch» og/eller konserter. Da er det veldig behagelig for meg å involvere VKST i det jeg driver med. Gjerne helt ned til detaljnivå. På den måten ser jeg hvordan ulike ting påvirker regnskapet. Jeg vil si VKST er mer som en partner og regnskapsfører, enn bare noen som passer på at tallene er riktige, fortsetter hun. 
  
Tidsbesparende løsning 
Med mange konserter og et vidt spekter i hvilke utgifter og kostnader en artist må holde kontroll på, er det ingen hemmelighet at det ikke er i regnskapet en artist ønsker å bruke mesteparten av tiden sin. Det har VKST og Xledger bidratt til å hjelpe med.  
  
- Jeg sparer enormt med tid. Med tidligere løsninger har det som regel endt opp med at jeg har måtte sitte i to-tre dager for å samle alle kvitteringer o.l. Det har vært frustrerende. Med Xledger som løsning nå, har jeg en helt annen oversikt. Opplæringen, kombinert med det å bli kjent i løsningen har ført til at jeg forstår hvor de ulike bilagene hører hjemme for eksempel. For noen med en hverdag som jeg har, så er det å ha et system som funker, enormt viktig, poengterer artisten. 
  
- Alt jeg gjør med regnskapsføreren min nå, ligger allerede i Xledger. For min del har det betydd utrolig mye å lære meg å forstå systemet. Hadde ikke VKST fulgt meg opp så tett, hadde jeg ikke fått like mye ut av det. 
  
  
- Det viktigste jeg kan si, er at jeg ikke lengre gruer meg til å gjøre regnskap. Det gjorde jeg gjerne før. Det har vært et ork. Nærmest litt grufullt. Nå føler jeg derimot at jeg har kontroll. Takket være VKST og løsningen de leverer. Samarbeidet oss mellom, har gjort at selv en så ustrukturert person som meg, har kontroll. Det er helt fantastisk, sier hun avslutningsvis.